På frågan varför någon blir medlem i en idrottsklubb kommer det att vara något som människor tror har ett givet svar. Naturligtvis kan det vara så enkelt, men i många fall kommer detta svar att vara mycket individuellt. Det enkla svaret på denna fråga kommer naturligtvis att bli att ett medlemskap är baserat på ett stort intresse för den sport som klubben bedriver, och att du är en person som vill utöva sporten. Det är mycket svårt att utöva en sport utan att ha det intresse som krävs för att det ska kännas bra och bli roligt.

Nu kommer det dock att finnas många individuella anledningar. En av de största komFriskisSvettisOutdoormer att vara en vilja att utvecklas inom sporten klubben bedriver, och att slutligen blir en professionell utövare av sporten. Finna denna vilja kommer naturligtvis även det intresse som krävs för denna sport att finnas, då det aldrig kommer att fungera utan den vilja och kraft som måste till för att nå toppen inom olika sporter. Många gånger är det något som du i unga år vill men kanske visar det sig sedan att du inte hade förutsättningarna för detta, vilket många gånger gör att intresset också bleknar. Då kan man som tur är byta intresse och kanske hitta en annan idrott där det fungerar bättre.

Det finns också en grupp människor som ansluter sig till olika idrottsklubbar för att få den motion de anser sig behöva, gå ned i vikt eller få en bättre kondition. Här kan det vara på grund av sjukdom, att en doktor 1200px-Flamman_2009aordinerat detta eller att du själv ser behovet innan det är försent. Ibland kommer det att vara något som medför ett medlemskap utan intresse vilket kan ses som tvång. I det fallet är det därför mycket viktigt att välja rätt typ av sport som ger dig den motivation och den morot som krävs för att lyckas. När det talas om detta talas det oftast om en organisation som går under namnet Friskis och Svettis, vilket är något som alla kan bli medlemmar i och Sveriges största idrottsförening.